HİDİV KASRI 1
HİDİV KASRI 1
Kategori:

Kamera

Web:

ibb.istanbul

Etiket:
beykoz hidiv kasrı istanbul
Açıklama:

HİDİV KASRI 1

Bilgi:

HİDİV KASRI 1 / BEYKOZ / İSTANBUL

Her biri künyeli ve soy kütüğüne sahip ağaçlarla kaplı geniş bir koruluğun ortasındaki Hıdiv Kasrı, muhteşem bir Boğaz manzarasına sahiptir. Beykoz Çubuklu sırtlarındaki Hıdiv Kasrı, adeta bir sarayı andırır. 1907 yılında Osmanlı İmparatorluğu’na bağlı Mısır’ın son Hıdivi olan Abbas Hilmi Paşa tarafından, İtalyan mimar Delfo Seminatiye yaptırılır. Dönemin mimari modasına uygun olarak art-nouveau tarzında inşa edilen yapı, İstanbul’un buharla çalışan ilk asansörlerinden birine sahiptir. 1.000 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen Hıdiv Kasrı’nın ana girişinin ortasında mermerden bir çeşme vardır. Bunu, yapının içindeki diğer çeşme ve havuzlar takip eder. Tavanı vitrayla kaplı olan yapıdaki iki büyük yatak odası; lambrileri, iç tuvalet ve banyoları ile dikkat çekmektedir. Giriş katındaki şömineli salonun yanı sıra binanın bir diğer özelliği ise Boğaz’a hakim kulesidir. Hem asansör hem de merdivenle çıkılabilen bu kulenin balkonlu bir orta katı ve üstü açık bir terası bulunuyor. 270 dönüm bahçe içinde bulunan Hıdiv Kasrı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Beltur tarafından restoran olarak işletiliyor. İstanbul’un en büyük gül bahçelerinden birine sahip tarihi yapı, ayrıca düğün, seminer, toplantı gibi organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor.

Kanallar

teve2
teve2

teve2

Kanal 7
Kanal 7

Kanal 7, 1994 yılında kurulan ve ülke çapında yayın yapan bir TV kanalı. Karasal yayın lisansına sahip ve Türkiye genelinde uydu üzerinden de mevcut.

KRT TV
KRT TV

KRT TV

Vatan TV
Vatan TV

Vatan TV

TRT 2
TRT 2

TRT 2, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'na ait kültür ve sanat televizyon kanalıdır.

TV8
TV8

TV8, 22 Şubat 1999'da yayına başlayan MNG Media Group'a ait bir televizyon istasyonudur. 2013 yılından bu yana sahibi Acun Ilıcalı'dır.

HİDİV KASRI 1 Yayın Akışı - 5 Temmuz 2024
21:47:56
Yayın Akışı yok.